måndag 16 mars 2009

...and everything seemed to be going so well...

Vi hade våran chans...Vi hade äntligen våran chans att få ett slut på allt lidande. Vi kunde ha gjort upp om det här en gång för alla. Men vi valde istället att låta allt fortgå. Här hade vi äntligen våran chans att slippa nästa års schlager-jippo, men istället säkerställde vi det faktum att Sverige ännu en gång får genom gå denna plåga till meoldifestival.
Hade vi skickat iväg von Ugglas eller af Ugglas eller vad det nu är, så hade vi garanterat fått en poängmässig bitch-slap från hela befolkningen i Europa. Vi kanske till och med blivit ombedda att inte gallra fram något bidrag till nästa år på grund av det faktum att eurovision ledningen bestämde sig för att stänga av Sverige för all framtid, för att vi skickade ett så fruktansvärt pinsamt bidrag. Men nej då! Vi väljer hellre att skicka fru medelålders-sönderblekta hår-botox-pumpade-rakt-igenom-rip-off-oprasångerska. För det första så är låten skrämande lik Nessa Dorma. Fast det har ju sin naturliga förklaring; har man Fredrik Kempe som låtskrivare, som gjorde sig känd på att göra en halv taskig cover på just den låten, så kanske man inte ska förvänta sig något annat. För det andra så är det precis sånt här som blir genomröstat i eurovision. På något konstigt sätt så är det alltid såna bidrag som får mycket röster. Hur är det möjligt? Rätt låt vann my ass. Det är aldrig rätt låt som vinner. Så varför gör vi oss inte den största tjänsten någonsin och blir kvitt det här? I år så var vi så grymt nära, så grymt nära. Nästa år så gör vi samma procedur om igen, och röstar fram en rip-off sångerska/sångare vars talang lyser med sin frånvaro. Och jag kommer sitta och vänta på den dagen som vi faktiskt skickar iväg ett bidrag som faktiskt kan kallas för musik. Den dagen så kommer vi alla förmodligen vara döda och begravna sedan länge, men det verkar trots allt som att hopper är det sista som lämnar människan.

Men helt misslyckat var det trots allt inte. Jag sover fortfarande gott om nätterna i viss om att vi inte skickade iväg Måns eller EMD. Som tur är så håller vi dessa pinsamheter innanför landets gränser.

Inga kommentarer: