tisdag 30 december 2008

Hoppsan...hade visst en blogg...

Ursäkta denna extremt långa tid som jag inte har skrivit något. Det har dock sin förklaring. Under den senaste tiden så har samhället, som det alltid gör runt denna tid, utvecklats till en oneklingen fantastisk avgrund av omoral och allmän irritation. Jag talar givetvis om juletider. Som du förmodligen redan har listat ut av tidigare kommentar så hyser jag ingen större kärlek för julen. Om jag ska vara helt ärlig så föredrar jag att hålla mig borta från allt som heter människor så fort julen närmar sig. För mig så är julen bara en ursäkt för bortskämda överklassungar att bli ännu mer bortskämda. Om man vill ta en lugn dag och bara gå och promenera för sig själv eller med en god vän på stan, är detta en ren omöjlighet från den 5:e december fram tills den 24:e. Ungefär vid var femte meter så stöter man i axel-mot-axel med en fem barns mamma, vars fem ungar skriker lungorna ur sig i hopp om att mamman ska ge med sig för deras krav, samtidigt som hon försöker tyda julklappslistan som givetvis är skriven med en halvtaskig handstil, samtidigt som hon absolut måste balansera de tre systemkassar hon har dragit med sig inför helgens trevligheter och stöter då in i mig i samma veva. Tro inte att hon i denna situation har förnuft nu att vänligt och allmänt regelrätt be om ursäkt (som båda parter normalt gör i denna situation). Absolut inte. Hela denna insident är givetvis mitt fel. Och inte nog med att jag slösade ca 1½ sekund av hennes tid på grund av denna lilla insident, det är givetvis mitt fel också att hon måste stanna upp i 20 minuter och "tala" om för mig vilken dålig människa jag är som inte ser mig för.

Nog för att jag kanske överdriver ytterst lite, men det är ändå inte långt från sanningen. Vad jag har förstått så finns det ändå några människor som faktiskt tycker om julen. Hur detta kommer sig är för mig ett vitt mysterium, men jag valde ändå att vänta med att skriva mitt "julevangelium" tills efter detta helvete på jorden har dragit förbi. Om det nu skulle finnas någon som ändå tar illa upp för denna illustrering av julen så kan jag inget annat säga än; sucks to be you!

Peace out

5 kommentarer:

Erika Wilhelmsson sa...

No it sucks to be u!! När jag blir häskare över världen ska jag göra varje dag till julafton! :)

lotta sa...

haha, må hända har du en hel del poängen - men ingenting går upp emot julstämningen med julgran och avdentljus. och att bara komma hem och umgås med familjen - mys!

Piggy sa...

Håller med dig helt. När jag blir diktator ska jag införa dödsstraff för den som julpyntar eller klär ut sig till tomte osv.

Erika Wilhelmsson sa...

Har du glömt av bloggen igen mister?:) och hur kommer det sig att jag bara får snuskiga sånna där ordverifieringar...jag blir tokig.

Mange sa...

snuskiga ordverifieringar? vad pratar du om nu?